Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021

Συμβαίνει ό, τι συνέβη και με τον Πύργο της Βαβέλ.

 


 Συμβαίνει ο, τι συνέβη και με τον Πύργο της Βαβέλ. Όταν οι άνθρωποι έχτιζαν πύργο, για να φτάσουν στο Θεό. Και, αντί να φθάσουν στο Θεό, κατάντησαν σε πνευματικό και ηθικό παραλήρημα. Με αποτέλεσμα να μη μπορούν να συνεννοηθούν και να βρεθούν αντιμέτωποι.
 Κι ακόμη συμβαίνει ο, τι συνέβη με το προπατορικό αμάρτημα. Οπότε οι πρωτόπλαστοι ακολούθησαν τη συμβουλή του Διαβόλου, που τους είπε ότι ο Θεός τους είπε ψέματα, λέγοντάς τους πως, αν θα φάνε τον καρπό του δέντρου της γνώσης του καλού και του κακού, θα πεθάνουν. Ενώ, η αλήθεια είναι πως θα γίνουν θεοί και θα κερδίσουν την αθανασία.
 Μόλις αυτές τις μέρες  μας είπαν πως, όπως φαίνεται, ο άνθρωπος ετοιμάζεται να περάσει απ’ τον homo sapiens στον homo deus. Απ’ τον άνθρωπο, δηλαδή, της γνώσης στον θεάνθρωπο. Που σημαίνει ότι για μια, ακόμη φορά ο άνθρωπος αντιμετωπίζει τον ίδιο πειρασμό. Για μια ακόμη φορά ακούει τη φωνή του σατανά, που του λέει ότι μπορεί απ’ τον ανθρωπισμό να αναρριχηθεί στον υπερανθρωπισμό. Να αναβαθμισθεί σωματικά, συναισθηματικά διανοητικά και ηθικά. Και να ζήσει, αντί για δεκαετίες, χιλιετίες ή και αιώνια.
 Έχουμε, δηλαδή, ν’ αντιμετωπίσουμε ανθρώπους, που ούτε το Θεό φοβούνται ούτε τους ανθρώπους εντρέπονται. Γιατί βρίσκονται σε έκρηξη εωσφορικής μέθης απ’ το άκρατο κρασί της αλαζονείας και κουφότητάς τους. Και ματαιοπονούμε, όπως στην περίπτωση των μεθυσμένων, πιστεύοντας ότι μπορούμε να τους συνετίσουμε και ευαισθητοποιήσουμε, επικαλούμενοι την ηθική και λογική δεοντολογία

παπα-Ηλίας Υφαντής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου