Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020

Συνάντηση Τραμπ-Μητσοτάκη

Φοβούμενοι το χαμηλό επίπεδο της εγχώριας σοσιαλιστικής προπαγάνδας και τον δόλιο τρόπο μετακύλισης της ακατάπαυστης εθνικής αποτυχίας της, αποτελεί εθνικό μας χρέος να σημειώσουμε ορισμένες σκέψεις για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος, ως ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης της Ελληνικής Δημοκρατίας, θα συναντηθεί με τον ηγέτη της Ρεπουμπλικανικής Παράταξης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Τί ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να πει ο Μητσοτάκης στον Τραμπ;


1. Η Ελλάδα είναι στην ΕΕ και, ως το μόνο ευρωπαϊκό κράτος της περιοχής με στρατιωτική ισχύ, θα ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

Για τον Τραμπ η ΕΕ είναι μια προβληματική Βαβέλ που προστατεύεται με τα λεφτά των αμερικανών φορολογουμένων, το διεθνές δίκαιο είναι εργαλείο πειθούς για τους άλλους και δεν έχει εφαρμογή για τις ΗΠΑ, συνεπώς είναι σαν να του λέει «δώσε τη συγκατάθεσή σου να γίνουν οι Έλληνες φορολογούμενοι ζάμπλουτοι σεΐχηδες, η Γερμανία να γίνει Μονακό λόγω μετατροπής του ευρώ σε αποθεματικό, και οι Αμερικανοί φορολογούμενοι ψηφοφόροι σου να συνεχίσουν να πληρώνουν για την ασφάλεια των Γερμανών και των υποτακτικών τους ενώ το δολάριο θα καταρρεύσει λόγω υποκατάστασης από το ευρώ».

2. Η Ελλάδα είναι ο μόνος πυλώνας σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Όλοι ανεξαιρέτως οι πρόεδροι των ΗΠΑ επένδυαν προεκλογικά στη γεωπολιτική αστάθεια. Τέτοιος ισχυρισμός θα ήταν σαν να του λέει «αποτελούμε εμπόδιο στα σχέδιά σου, δημιούργησε εσωτερική αστάθεια στην Ελλάδα για να είμαστε σαν τους άλλους και να μην σε ενοχλούμε».

3. Η Ελλάδα έχει επιλέξει να αποτελεί γεωστρατηγικό εταίρο των ΗΠΑ.

Με τα πρόσφατα ταξίδια σε Ρωσία και Κίνα, με την υποτέλεια στη Γερμανία και δίνοντας ό,τι έχουν ζητήσει οι ΗΠΑ χωρίς αντάλλαγμα, η Ελλάδα δεν αποτελεί τον γεωστρατηγικό εταίρο των ΗΠΑ στην περιοχή αλλά το ανέκδοτο με την εκδιδόμενη που αυτοκτόνησε όταν έμαθε πως οι άλλες εκδιδόμενες πληρώνονται, συνεπώς θα είναι σαν να του λέει «σε όλους τους άλλους καθόμαστε στα 4 επειδή είμαστε μαζοχιστές, εσένα όμως θα σε χρεώσουμε για να αποδείξουμε στους άλλους ότι αξίζουμε περισσότερο από το τίποτα που μας συμπεριφέρονται αυτοί - και μετά θα τους επιτρέψουμε να συνεχίσουν να μας συμπεριφέρονται εξευτελιστικά, από μεγαλοψυχία».

Τί ΠΡΕΠΕΙ να πει ο Μητσοτάκης στον Τραμπ;

1. Βάσει διαπραγμάτευσης «σας παραδίδω πλήρη φάκελο με τις αποδείξεις που συνδέουν την Τουρκία με την προσπάθεια των Ιρανών να αποκτήσουν πυρηνικά όπλα μέσω Πακιστανών και Ρώσων εντός Τουρκικού εδάφους, με αντάλλαγμα το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και προώθησης τρομοκρατίας αφενός μέσω λαθρεμπορίου χρυσού και πετρελαίου και αφετέρου μέσω της λαθρομετανάστευσης. Παρακαλώ για τη συνεργασία των αρμοδίων υπηρεσιών των ΗΠΑ για τη σύλληψη των εμπλεκομένων, όπου και αν βρίσκονται, εντός Τουρκικού εδάφους ή αλλού, καθώς και τη συνεργασία των αρμοδίων για επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία, τις οποίες οι Ελλάδα θα ζητήσει να επιβληθούν και από την ΕΕ».

2. Βάσει σημερινής συνεργασίας «ζητάμε τη μεταφορά του συνόλου της Τουρκικής συμπαραγωγής των F-35 στην ΕΑΒ και σε Έλληνες υπεργολάβους της, την αγορά των προϋπολογισμένων για την Τουρκία αεροσκαφών από την Ελλάδα, και την εντός των επομένων ημερών αγοραπωλησία των DDG-110 έως και DDG-118 σε προνομιακή τιμή κόστους ώστε το Πολεμικό Ναυτικό της Ελληνικής Δημοκρατίας να είναι σε θέσει να προστατέψει τη Ναυτική Βάση της Σούδας και τις επενδύσεις των αμερικανικών εταιριών εξόρυξης υδρογονανθράκων, στις οποίες θα πωληθούν τα δικαιώματα στα οικόπεδα της Ελληνικής ΑΟΖ μεταξύ Κρήτης, Ρόδου και Κύπρου. Η κάλυψη του κόστους για την αγορά των φρεγατών και των αεροσκαφών θα γίνει από τα έσοδα του Ελληνικού κράτους από αυτά τα δικαιώματα.»

3. Βάσει αυριανής συνεργασίας «ζητάμε την προσφορά διαδικτυακού προγράμματος εκμάθησης της ελληνικής ως ξένης γλώσσας στα γυμνάσια, λύκεια και Πανεπιστήμια των ΗΠΑ και την ένταξη ενός κεφαλαίου για την ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό στα σχολικά βιβλία υποχρεωτικής εκπαίδευσης των ΗΠΑ, ώστε να προσδιοριστεί το ιστορικό βάθος του αμερικανικού πολιτισμού στον ελληνικό πολιτισμό.»

Ελπίζουμε να μην αναμένει κάποιος από τον Τραμπ να παραμείνει διπλωματικός ή συγκαταβατικός σε κομφορμισμούς ή εντός πλαισίων απάθειας/ανοχής/αδιαφορίας για ζητήματα που αφορούν έναν άλλον επιχειρηματία, τον Ερντογάν, ο οποίος πληρώνει εκτός διαδικασιών και οριοθετεί τη διαφθορά και την τρομοκρατία σε οτιδήποτε δεν τον εξυπηρετεί προσωπικά.



Ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία.

antinews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου