Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2020

"Παιχνίδια" στην ιστοσελίδα του ΙΕΠ με τα Θρησκευτικ


ά


Είναι γνωστό ότι οι πολυποίκιλοι πειραματισμοί των "εκσυγχρονιστών" Θεολόγων με το μάθημα των Θρησκευτικών όλα τα τελευταία χρόνια, έφεραν το μάθημα και τους διδάσκοντες σε δεινή θέση.
Με περισσή ελαφρότητα υλοποίησαν τα σχέδιά τους για τη δήθεν αναβάθμιση του μαθήματος που κατέληξαν στα γνωστά νέα Προγράμματα Σπουδών και τους Φακέλους Μαθήματος. Το τραγελαφικό είναι ότι παρά την τετραπλή ακύρωση της προσπάθειάς τους από την Ολομέλεια του ΣτΕ, συνεχίζουν ακάθεκτοι το έργο τους, παραμένουν θρονιασμένοι στους θώκους τους σε ΙΕΠ και Υπουργείο Παιδείας, λαμβάνουν κρίσιμες αποφάσεις για το μάθημα και αρνούνται πεισματικά την εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων, της Διοικούσας Εκκλησίας επευλογούσης...

Τελευταίο κρούσμα της δράσης τους η εκ νέου ανάρτηση στην επίσημη ιστοσελίδα του ΙΕΠ των δήθεν νέων Προγραμμάτων Σπουδών για τα Θρησκευτικά, τα οποία έχουν ακυρωθεί από το ΣτΕ! Το ΙΕΠ προβάλλει δηλαδή και προτείνει προς διδασκαλία επισήμως, μέσα από την ιστοσελίδα του, στους διδάσκοντες εκπαιδευτικούς των ελληνικών σχολείων, Προγράμματα Σπουδών και Φακέλους Μαθήματος που έχουν ακυρωθεί! Θαυμαστός τρόπος λειτουργίας του δημοκρατικού μας πολιτεύματος και των θεσμών του. Και όλα αυτά με νωπή την ανάληψη καθηκόντων νέου Προέδρου του ΙΕΠ!
Γράφαμε πριν λίγες μέρες σε δημοσίευση με τον τίτλο Αλαλούμ με τα Θρησκευτικά στις ιστοσελίδες του ΙΕΠ και του Ψηφιακού Σχολείου ότι ο ηλεκτρονικός σύνδεσμος που οδηγούσε στα νέα Προγράμματα Σπουδών των Θρησκευτικών αφαιρέθηκε από το banner της ιστοσελίδας του ΙΕΠ. Σήμερα διαπιστώνουμε ότι επανήλθε σε πλήρη λειτουργία!
Περιττό να σχολιάσουμε ότι οι γνωστοί "εκσυγχρονιστές" θεολόγοι είναι όπως όλα δείχνουν φανατικοί αναγνώστες του ιστολογίου μας. Το τραγελαφικό είναι ότι επιχειρούν πάση θυσία να διατηρήσουν ζωντανά Προγράμματα Σπουδών που έχουν πολλαπλώς ακυρωθεί και επομένως θα έπρεπε να έχουν προ πολλού αποσυρθεί ως αντισυνταγματικά.

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου