Τρίτη 11 Ιουνίου 2019

Βρίσκεται το Μοναστήρι του Αγίου Πορφυρίου στον Γέρακα Ξάνθης υπό διωγμό;



Δεν πίστευα στα μάτια μου όταν διάβασα την εγκύκλιο των Μητροπολιτών Θράκης «για ποιμαντικά ζητήματα με καθηρημένους κληρικούς». Δεν θα αναφερθώ στους δύο κληρικούς (λαϊκούς σύμφωνα με την εγκύκλιο) στους οποίους γίνεται αναφορά, διότι και η ίδια δεν γνωρίζω πολλά. Γνωρίζω μόνο ότι ο ένας έχει προσχωρήσει στους ΓΟΧ από βίντεο στο youtube, αν και δεν γνωρίζω που (έχει και αυτό την σημασία του) και ότι ακούγεται πως τα περί καθαίρεσής τους είναι αναληθή. 
Στην εγκύκλιο όμως γίνεται αναφορά στην γνωστή και αγαπητή σε όλους μας Γερόντισσα Άννα του Ησυχαστηρίου του Αγίου Πορφυρίου στον Γέρακα Ξάνθης.

Γράφει: «… πηγαίνουν στὸ «Ἡσυχαστήριο» τοῦ Ἁγίου Πορφυρίου στὸ Γέρακα Ξάνθης, σὲ μιὰ δῆθεν Μοναχὴ ποὺ αὐτοαποκαλεῖται «γερόντισσα Ἄννα».» !!
Από πότε η Γερόντισσα Άννα έγινε «μιὰ δῆθεν Μοναχὴ»;Απ’ ότι φαίνεται, δημοσίως τουλάχιστον, από τον Ιανουάριο του 2019. Η Μητρόπολη Ξάνθης είχε βγάλει ανακοίνωση όπου αποκαλούσε την Γερόντισσα Άννα «φερόμενη μοναχή» και το Ησυχαστήριο του Αγίου Πορφυρίου «φερόμενο ησυχαστήριο». [ΕΔΩ]. 
Χρόνια τώρα η Γερόντισσα Άννα προσκαλείται από άλλες Μητροπόλεις σε ομιλίες για τον Άγιο Πορφύριο. Την έχουμε ακούσει και στο ραδιόφωνο (Πειραϊκή Εκκλησία) και δεν ξέρω που αλλού. Και φέτος τον Ιανουάριο, λίγες μέρες πριν την ανακοίνωση, είχε προσκληθεί για ομιλία στον Ι.Ν Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών που υπάγεται στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών. (ΕΔΩ
Χρόνια βλέπουμε την Γερόντισσα Άννα μαζί και με άλλα γνωστά πνευματικοπαίδια του Αγίου Πορφυρίου. Η κατηγορία αυτή προσβάλει και την εντιμότητα των άλλων πνευματικοπαίδων του Αγίου Πορφυρίου. Δεν ξέρουν αυτοί ποια είναι η Γερόντισσα Άννα;
Κάτι δεν πάει καλά εδώ. Βρίσκεται η Γερόντισσα Άννα υπό διωγμό; Βρίσκεται το Μοναστήρι του Αγίου Πορφυρίου στον Γέρακα Ξάνθης υπό διωγμό; Ντροπή. Τόσα χρόνια δεν γνώριζε κανείς και η Μητρόπολη Ξάνθης το κρατούσε μυστικό; 
Στην εγκύκλιό τους οι Μητροπολίτες υιοθετούν το γνωστό πατροναριστικό ύφος. Ξαφνικά θυμούνται ότι είναι ποιμένες και ότι λυπούνται όταν χάνουν ένα πρόβατο. Θυμούνται την Παράδοση της Εκκλησίας, μιλούν περί εμπιστοσύνης, αγάπης και φυσικά υπακοής (τυφλής εννοείται). 
Λυπάμαι Σεβασμιώτατοι αλλά με όλα όσα έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια και οι πέτρες θα γελούσαν αν μπορούσαν. Δεν γίνεται να πάρει κανείς αυτήν την εγκύκλιο στα σοβαρά, μόνο να κλάψει μπορεί με την υποκρισία.
Πως γίνεται Σεβασμιώτατοι να θυμάστε ότι έχετε ποίμνιο μόνο με κάτι τέτοια; Όταν εσείς προσβάλλετε το φρόνημά μας, σκέφτεστε το ποίμνιο; Όταν εσείς αλλοφρονείτε κάθε λίγο και λιγάκι σας ενδιαφέρει το «χαμένο» πρόβατο; Χαμένο θα είναι μαζί σας όταν εσείς έχετε αλλοφρονήσει. Δεν σας ενδιαφέρει το ποίμνιο, σας ενδιαφέρει μόνο να αμαυρώσετε αυτόν που σας ελέγχει, αυτόν που σας ενοχλεί με την παρουσία του και το έργο του. Τί είδους ποιμένες είστε σεις όταν τσαλαπατάτε συνεχώς το φρόνημα του ποιμνίου; Τί είδους Εκκλησία είναι αυτή όταν δεν υπάρχει ενότητα στην Πίστη; Εμάς μας σκεφτήκατε όταν προσβάλλατε το φρόνημά μας στην ψευδοσύνοδο; Τώρα που ετοιμάζεστε να τα βρείτε με τους ουνιτίζοντες καθηρημένους και αυτοχειροτόνητους σχισματικούς εμάς μας σκέφτεστε; ΟΧΙ. ΟΧΙ.
Και βγάλατε ανακοίνωση «για ποιμαντικά ζητήματα με καθηρημένους κληρικούς» την ώρα που ετοιμάζεστε να αναγνωρίσετε τους σχισματικούς της Ουκρανίας.
Ανέκδοτο θα μπορούσε να είναι, τυχαίο όμως όχι.

Φαίη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου