Κυριακή 9 Ιουνίου 2019

Σημασία δεν έχουν οι εκλογές του Ιουλίου αλλά αυτές που θα γίνουν μετά (σύντομα;) με απλή αναλογική...




Υπάρχει πλάνο από μια μελλοντική κυβέρνηση Μητσοτάκη για μείωση των δημοσίων υπαλλήλων κατά 10.000 την πρώτη διετία και 30.000 στην τετραετία

Θεόφραστος Ανδρεόπουλος
Το παραμύθι με το πότε θα γίνουν και αν θα γίνουν εκλογές έφτασε στο τέλος του: Κατά την δήλωση του ίδιου του Α.Τσίπρα αυτές θα λάβουν χώρα στις 7 Ιουλίου και όπως όλα δείχνουν θα υπάρξει μια μεγάλη πολιτική αλλαγή.

Ο κόσμος δείχνει να σοκαρίστηκε για την διακυβέρνησή του από την «πρώτη φορά Αριστερά» και μάλλον δεν θέλει να επαναλάβει εκ νέου το πείραμα αυτό. Ο λαός είπαμε σκέφτεται έτσι, διότι στο εξωτερικό οι «άλλοι», οι «ξένοι» τα βλέπουν εντελώς διαφορετικά τα πράγματα.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως παραδίδει πολύ «καυτές» πατάτες στην επόμενη διακυβέρνηση της χώρας καθώς κατάφερε με την φορομπηχτική οικονομική της πολιτική να ανοίξει και πάλι την όρεξη των δανειστών και μετά από πολλά χρόνια η Κομισιόν να ζητάει την μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων.

Συγκεκριμένα στη δημοσιότητα δόθηκε η 3η Έκθεση Μεταμνημονιακής Εποπτείας της Κομισιόν στην οποία τα τεχνικά κλιμάκια της Επιτροπής εκτιμούν ότι με το «πακέτο Τσίπρα», η Ελλάδα δεν θα επιτύχει τους δημοσιονομικούς της στόχους ενώ καταγράφουν εκτροχιασμό των μεταρρυθμίσεων που αποτελούσαν προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης και ζητείται ως εκ των ουκ άνευ η μείωση των θέσεων εργασίας στο δημόσιο κατά 1.550 άτομα, καθώς η κυβέρνηση ξεπέρασε τα όρια που είχαν τεθεί από τη δανειακή συμφωνία, προσλαμβάνοντας προσωρινούς και μετακλητούς υπαλλήλους!

Συν τοις άλλοις υπάρχει πλάνο από μια μελλοντική κυβέρνηση Μητσοτάκη για μείωση των δημοσίων υπαλλήλων κατά 10.000 την πρώτη διετία και 30.000 στην τετραετία.

Tην ίδια στιγμή έρχονται πολύ άσχημα νέα και από την ΕΛΣΤΑΤ καθώς προκύπτει ότι υπάρχει επιβράδυνση στην ανάπτυξη (ο Θεός να την κάνει ανάπτυξη αυτή που παρουσίασε η χώρα)

Με βάση τα εποχικά διορθωμένα στοιχεία, διαμορφώθηκε στο 1,3% για το πρώτο τρίμηνο του 2019 επίδοση που αποτελεί, την χειρότερη από το πρώτο τρίμηνο του 2017.

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοινώνοντας το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν για το 1ο τρίμηνο του 2019 και με βάση τα διαθέσιμα εποχικά διορθωμένα στοιχεία, το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) σε όρους όγκου, κατά το 1ο τρίμηνο 2019, παρουσίασε αύξηση κατά 0,2%, σε σχέση με το 4ο τρίμηνο 2018, ενώ σε σύγκριση με το 1ο τρίμηνο 2018 παρουσίασε αύξηση κατά 1,3%.

Με βάση μη εποχικά διορθωμένα στοιχεία το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) σε όρους όγκου, κατά το 1ο τρίμηνο 2019 παρουσίασε αύξηση κατά 0,9% σε σχέση με το 1ο τρίμηνο 2018.

Λόγω της ισχνής ανάπτυξης προετοιμάζεται νέο πακέτο σκληρών μέτρων σε όλα τα επίπεδα και προκειμένου να μην υποστεί η ΝΔ συστημική ζημιά θα υπάρξει ένας β' γύρος εκλογών με απλή αναλογική για να μπει και ο ΣΥΡΙΖΑ σε ένα επόμενο κυβερνητικό σχήμα όπου πρακτικά θα έχουν μπει... άπαντες για να επωμισθεί κι αυτός το πολιτικό κόστος.

Φυσικά ο στόχος θα είναι να μην υπάρχει ανάγκη ύπαρξης αντιπολίτευσης και είναι κάτι το οποίο το θέλουν οι δανειστές.

Εν ολίγοις ο λαός θέλει πολιτική αλλαγή για να δει «άσπρη μέρα» αλλά στο εξωτερικό δεν το σκέφτονται καθόλου έτσι. Όπως όλα δείχνουν μετά τις εκλογές τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει προς το καλύτερο διότι απλούστατα η χώρα έχει «ισοπεδωθεί» από τα μνημόνια και δεν μπορεί να πάρει «μπροστά» με τίποτα.

Άλλωστε με ένα τραπεζικό σύστημα το οποίο αδυνατεί να μοιράσει πάλι το χρήμα προς δημιουργία επιχειρήσεων και χωρίς επενδυτές (γιατί να έρθουν άλλωστε με μια τόσο βαριά φορολογία;) για ποια οικονομική (πραγματική) ανάπτυξη μπορούμε να μιλήσουμε;

Οπότε όπως όλα δείχνουν οι εκλογές του Ιουλίου δεν θα έχουν και τόσο σημασία.

Οι αμέσως επόμενες με την απλή αναλογική θα είναι αυτές που θα παίξουν καθοριστικό ρόλο.

Διότι λόγω της απλής αναλογικής, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ θα αναγκαστούν να κυβερνήσουν μαζί για να συνεχίσουν να περνάνε σκληρά μέτρα ώστε να προκύπτουν υψηλά πλεονάσματα και οι δανειστές να έχουν την ησυχία τους...

Πηγή
έκτακτο παράρτημα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου