Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

Η Ιερά Σύνοδος για προσηλυτιστική δραστηριότητα


Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος έλαβε γνώση από την καθ’ ύλην αρμοδία Συνοδική Επιτροπή επί των Αιρέσεων για την προσηλυτιστική δραστηριότητα της νεο-προτεσταντικής οργανώσεως «Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση», και απεφάσισε όπως ενημερώσει το Ορθόδοξο Πλήρωμα σχετικά με αυτήν.
Η εν λόγω κίνηση προγραμματίζει ευρείας κλίμακος προσηλυτιστική δραστηριότητα, με την ονομασία «Operation Joshua 9», κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ 9 - 14 Ιουλίου 2016, στους νομούς Φλωρίνης, Καστορίας, Κοζάνης και Πιερίας. Επίσης, με πρόσχημα τη διανομή της Καινής Διαθήκης, διανέμει ποικίλο υλικό προτεσταντικού χαρακτήρα ασυμβί-βαστο προς την Ορθόδοξη Πίστη.
Η «Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση», αν και ιδρύθηκε το τελευταίο τέταρτο του 20ού αιώνα, θεωρεί την Ορθόδοξη Πίστη ως «πνευματικά δεσμά αιώνων», όπως η ίδια έχει δηλώσει στο παρελθόν, και ταυτοχρόνως υποστηρίζει, ότι στην πατρίδα μας «επικρατεί πνευματικό σκοτάδι και απιστία».

Υπενθυμίζουμε για μία ακόμη φορά ότι οι Ορθόδοξοι Χρι-στιανοί, ως μέλη του ενός και μοναδικού Σώματος του Χριστού, της Εκκλησίας, δεν έχουν ανάγκη τις διάφορες νεοφανείς αιρε-τικές κινήσεις, ούτε τους διάφορους αυτοχειροτονημένους «κη-ρυκές» τους από το εσωτερικό η το εξωτερικό και παραμένουν πιστοί στο Ευαγγέλιο του Ιησού Χριστού.

Γράφτηκε από τον/την Εκ της Ιεράς Συνόδου

http://www.romfea.gr/ekklisia-ellados/9164-i-iera-sunodos-gia-prosilutistiki-drastiriotita 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου