Σάββατο 9 Αυγούστου 2014

Ζάλογγο στο Ιρακινό Κουρδιστάν


γεζιντι
Η παρακάτω αναφορά συντάχθηκε στις 7 Αυγούστου από την Christina Patto, αντιπρόεδρο του Ιδρύματος για την Ενίσχυση των Ασσυρίων του Ιράκ.

«Αυτή είναι η αναφορά μας και μερικές μαρτυρίες σχετικά με τα γεγονότα που συμβαίνουν τώρα στο Βόρειο Ιράκ.
Πρόκειται για μια τραγική κατάσταση, κανείς δεν μπορεί να φανταστεί το μέγεθος της τραγωδίας. Όσα και αν σας γράψω, όσες αναφορές και να σας στείλω, δεν αρκούν για να περιγράψουν τον πόνο που βιώνουν αυτοί οι άνθρωποι.
Στις πόλεις Ζούμαρ και Σίντζαρ: Βρίσκονται υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών του ΙΚΙΛ, χιλιάδες Γεζίντι πέθαναν τις τελευταίες δύο ημέρες, είναι αντιμέτωποι με μια πραγματική γενοκτονία. Μέχρι εχθές 45 παιδιά είχαν πεθάνει από τη δίψα. Μερικές οικογένειες ρίχνουν τα παιδιά τους από την κορυφή του βουνού Σίντζαρ ώστε να μην τα δουν να πεθαίνουν από πείνα ή δίψα ή για να μην πέσουν στα χέρια των ισλαμιστών δολοφόνων.
1500 άνδρες εκτελέστηκαν μπροστά στις συζύγους και τις οικογένειές τους, ενώ τουλάχιστον 50 ηλικιωμένοι πέθαναν από τη δίψα και τις κακουχίες.
Περισσότερα από 70 κορίτσια και γυναίκες (μεταξύ των οποίων και Χριστιανές) απήχθησαν, βιάστηκαν, αιχμαλωτίστηκαν και πωλήθηκαν ως σκλάβες.
Περισσότερες από 100 οικογένειες αιχμαλωτίστηκαν από το ΙΚΙΛ στο αεροδρόμιο της Ταλ-Αφάρ.
Στη Σίντζαρ υπήρχαν 50 χριστιανικές οικογένειες. Οι τζιχαντιστές κατέλαβαν την εκκλησία και κάλυψαν το Σταυρό με τη σημαία τους. Μέχρι σήμερα δεν γνωρίζουμε τίποτα για την τύχη των οικογενειών αυτών.
Στην επαρχία της Νινευή: Ο Ασσύριος διάκονος Lujain Hikmat Nano σκοτώθηκε και οι περισσότερες οικογένειες εγκατέλειψαν τα σπίτια τους στο χωριό Τελ Κέπε. Τα ίδια συνέβησαν και σε άλλα χωριά (Shekhan, Karanjo, Dashqotan, Ein biqri).
Στην πόλη Bashiqa: Οι κάτοικοι εγκατέλειψαν τις εστίες τους, εξαιτίας των βομβαρδισμών, ενώ ένα μοναστήρι εκκενώθηκε από τους τζιχαντιστές.
Στην πόλη Ein Sifni: Μαζική έξοδος τόσο των Γεζίντι, όσο και των Χριστιανών κατοίκων».

hellasforce.com

 Ολυμπία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου