Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Η ελληνική αυτοϋποτίμηση!


 ΠΗΓΗ: "Ας μιλήσουμε επί τέλους"

Σχόλια  του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

  1.  Στην Αμερική μιλούσε ελληνικά. Στην Ελλάδα μιλάει αγγλικά. Είναι Έλληνας,αλλά δεν ξέρει να ζει ως Έλληνας στην Ελλάδα. Στην Ελλάδα είναι με το μέρος της Αμερικής ή της Γερμανίας. Κανένας Έλληνας δεν είναι με το μέρος της Ελλάδος,γιατί δεν ξέρει πώς είναι να ζεις ως Έλληνας στην Ελλάδα. Κανένας Έλληνας δεν ξέρει να ζει στην Ελλάδα ως ελεύθερος.


     Κανένας Έλληνας δεν ξέρει ως ελεύθερος στην Ελλάδα. Ο λόγος είναι ότι με αυτό που νικάται κανείς με εκείνο και υποδουλώνεται. Οι Έλληνες νιώθουν ηττημένοι, επειδή η πολιτική και η πνευματική ηγεσία τους είναι ηττημένοι. Ντρέπονται για το λαό τους. Ντρέπονται για την μητέρα και τον πατέρα τους. Έχουν νικηθεί από τους ξένους γιατί ο τεχνικός πλούτος των ξένων είναι το μόνο καύχημά τους. 
  2. Η μέγιστη παρακμή της νεώτερης Ελλάδος είναι η υποτίμηση εκείνων που μπορούσαν και όφειλαν να εμποδίσουν την αποτελμάτωση της ελληνικής κοινωνίας εμβαθύνοντας στη σοφία του παρελθόντος και στην Ελληνική Γλώσσα. Εννοώ την υποτίμηση του φιλολόγου καθηγητή και η λήθη της αποστολής του.
     
    Οι νεοέλληνες υποτιμήθηκαν χάριν της άνεσης που παρέχει ο τεχνικός πολιτισμός και δεν μπόρεσαν το βιασμό του ανθρώπου και της φύσης που επέβαλε η συμπαιγνία επιστήμης και τεχνοκρατίας.
  3. Δεν νιώθουν ότι δεν είναι ελεύθεροι και δεν αγωνίζονται για να αποκτήσουν την ελευθερία,την οποία δεν γνωρίζουν.
    Δεν εννοούν ούτε τον εθνικό τους ύμνο , ούτε τα εθνικά τους σύμβολα. 
    Ο Έλληνας που αγωνίστηκε για την ελευθερία του κατανοούσε τί σημαίνει η ελευθερία. Οι νεόλληνες που δεν έκαναν κανένα αγώνα ούτε για την ελευθερία της πατρίδας του, ούτε για την προσωπική τους ελευθερία από τα πάθη, δεν γνωρίζουν τί λένε οι στίχοι του εθνικού ύμνου σε γνωρίζω από την κόψη του σπαθιού την τρομερή.
    Το να είσαι σήμερα εκπαιδευτικός σημαίνει ότι κενδυνεύεις να αρρωστήσεις για λόγους συνείδησης!
     
  4. "Το να εισαι σημερα εκπαιδευτικος σημαινει οτι κινδυνευεις να αρρωστησεις για λογους συνειδησης" πιο καθαρη αποτυπωση της αληθειας δεν εχω ξαναδιαβασει....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου