Πέμπτη, 12 Απριλίου 2018

Η Συρία είναι χώρα, δεν είναι χώρος!

Του Γιάννη Χατζηαντωνίου


Οι απολογητές του ιμπεριαλισμού έχουν και γραμμή άμυνας και υπεκφυγής.... "Μια φορά κι έναν καιρό, υπήρχε μια χώρα που την έλεγαν Συρία. Σήμερα, έπειτα από επτά χρόνια που μαίνεται στο έδαφός της ένας ιδιόρρυθμος εμφύλιος, με τα χαρακτηριστικά ενός πολέμου δι' αντιπροσώπων, από τη Συρία έχουν μείνει μόνο συντρίμμια. " ...μας πληροφορεί το κύριο άρθρο της Αυγής.
Πίσω από τον επιφανειακό ανθρώπινο πόνο κρύβεται το δηλητηριώδες υπονοούμενο. Αφού η Συρία είναι συντρίμμια, δεν είναι πια χώρα, δεν έχει αξία η κυριαρχία της και η εδαφική ακεραιότητά της, η συντριπτική πλειοψηφία του λαού της που μάχεται με ηγεσία την νόμιμη κυβέρνησή της είναι απλώς μια μερίδα, proxy κι αυτή, όπως οι μισθοφόροι που την πολεμούν !
ΟΧΙ κύριοι! Η Συρία είναι χώρα, δεν είναι χώρος. Αυτό το κερδίζει με το αίμα των παιδιών της εδώ και χρόνια. Γι αυτό την υποστηρίζουμε ! Το ποιος θα την κυβερνήσει στο μέλλον είναι υπόθεση ΜΟΝΟ του λαού της και κανενός άλλου !Ο ελληνικός λαός ξέρει από την δική του εμπειρία ότι " ίσες αποστάσεις" ΔΕΝ σημαίνουν πάντα ουδετερότητα, μπορεί να συνιστούν πριμοδότηση του άδικου, όταν είναι ξεκάθαρα τα πράγματα. Στην περίπτωση της Αυγής, έχουμε πονηριά εκείνων που υποτάχθηκαν σε βάρος των άλλων που αντιστέκονται. Όμως ελπίζουμε αγωνιζόμενοι γι αυτό ότι μια μέρα ο λαός της Ελλάδας, "Θα σηκώσει το κεφάλι από τις ερμιές" και θα "αντιπαλέψει με ορμή" τους ξένους δυνάστες και τους ντόπιους προσκυνημένους.....
Αυτό είναι το πολιτικό μήνυμα της στήριξης στην μαχόμενη Συρία, γι αυτό η συμπαράταξη μαζί της είναι όχι μόνο διεθνιστικό ζήτημα, αλλά - κυρίως- πατριωτικό καθήκον !

Ανάρτηση από: http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr


blogvirona

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου