Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2011

Η Δήμητρα και ο Άγγελος.Στο Μοναστήρι του Άγιου Νεκταρίου, ανάμεσα στ’ άλλα κορίτσια του οικοτροφείου προστέθηκαν προ καιρού (2001) και δύο άλλα παιδιά. Είναι ή Δήμητρα ηλικίας 11 ετών και κατ’ εξαίρεση το αγόρι Άγγελος, ηλικίας 6 ετών. Τα παιδιά αυτά έχουν την ιστορία τους.


Οι Αδελφές της Μονής τα βρήκαν παρατημένα στους δρόμους. Τα μετέφεραν στην Μονή και ειδοποίησαν την Αστυνομία να αναζητήσει τους γονείς τους. Τελικά, μάθαμε ότι ή μητέρα τους είναι μάγισσα. Σκότωσε τ’ άλλα αδελφάκια τους κι αυτά τα μύησε στην μαγεία και τα έδιωξε από το σπίτι της λέγοντάς τους: «Πηγαίνετε τώρα να βγάλετε μόνοι σας το «ψωμί» σας. Με τον τρόπο τής μαγείας τώρα θα μπορούν στην ζωή τους να βγάζουν το «ψωμί» τους.
Με την ευλογία του π. Μελετίου, Προϊσταμένου τής Ιεραποστολής, βαπτίσθηκαν. Και έκτοτε έχουν την δύναμη και την φώτιση από τον Θεό να διηγούνται στην αδελφή Θέκλα τί μαγικά έκαναν πριν και πόσους ανθρώπους είχαν σκοτώσει. Τής είπαν, ότι με τα μαγικά τους σκότωναν ανθρώπους, έπαιρναν το αίμα τους, το έβαζαν σε μια βελόνα ραψίματος, την κρεμούσαν επάνω τους και πετούσαν τις νύκτες χιλιόμετρα μακριά, για να μαγέψουν ή σκοτώσουν άλλους ανθρώπους.
Στο ερώτημα τής Αδελφής ανάμεσα τώρα τούς ενοχλούν τα δαιμόνια τής απήντησαν: «Έρχονται να μας πάρουν. Μας τραβούν να κόψουν από τον λαιμό μας τον σταυρό πού φοράμε. Μόλις εμείς κάνουμε το σημείο του Σταυρού, αυτά εξαφανίζονται».


«Μια φορά, συνέχισαν τα παιδάκια, ήλθαν μάγοι και μας παρακαλούσαν να τούς ακολουθήσουμε, αλλά δεν μπορούσαν να μας πάρουν κοντά τους». Το γιατί είναι ευκολονόητο διότι φοβούνται το Βάπτισμα, τον Σταυρό και τον Αγιασμό πού πίνουν τα παιδιά κάθε πρωί.
Αυτά τα παιδιά, μου είπε ή αδελφή Θέκλα, έχουν σκληρό χαρακτήρα γι’ αυτό και τούς βάζουν να τρώγουν φαγητό μία φορά την ήμερα. Κάθε πρωί πίνουν Αγιασμό και όταν έχει Θεία Λειτουργία, κοινωνούν των Αχράντων Μυστηρίων.
Εδώ στην Αφρική, μας λέγει ή αδελφή Θέκλα, ή οποία έχει ζήσει στην 
Διαβάστε περισσότερα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου