Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023

Η εδώ λειτουργία είναι ομοιότατη με την ουράνια, έλεγε ο άγιος Πορφύριος.

 






Οι άγιοι φαίνεται, παρίστανται και στην ουράνια λειτουργία. Κάποιοι είδαν τον άγιο Πορφύριο να μεταλαμβάνει αοράτως. Μα η αγία Γερόντισσα Γαλακτία προσπαθούσε και να τα περιγράψει από τον ενθουσιασμό και την αγάπη της.

-Πάτερ, πάτερ είδα τον μεγάλο Δέσποτα! Τον Ιησού Χριστό! Λειτουργούσε σε υπέρλαμπρο ναό. Σήκωνε έτσι τα μάτια και τα χέρια του. Κόσμος πολύς. Ετούτος, ο αρχάγγελος Μιχαήλ στεκόταν κλαρίνο ομπρός του. Φοβερός και αστραφτερός, αλλά ακίνητος...Δεν μπορώ, θα πάω εκεί. Το απάνω σπίτι χωρεί μιλιούνια...Θαρρείς πως είναι μακριά; Ένα σκαλοπατάκι κι άλλο ένα και μπαίνεις μέσα... Πήγα στο πάνω σπίτι απόψε, μου κάνανε μεγάλη υποδοχή οι κοπέλες. Με ρένανε λουλούδια. Εκεί είναι το σπίτι, εδώ είναι καλυβάκι. Φωτεράδα, πανηγύρι!

Ουδείς, ουδείς έχει δει τον άναρχο Πατέρα. Βλέπουμε μόνο τη δύναμή του, την πρόνοιά του, τη δόξα του. Το άγιο Πνεύμα συνεχώς από πάνω μας. Κινείται με μεγάλο ήχο, αλλά δεν το ακούει κανείς. Τον Χριστό όμως... τώρα να του πεις έλα στην αγκαλιά μου...θα έρθει! Τόσο κοντά μας είναι. Προσεύχομαι πολύ στον Άναρχο Πατέρα. Είναι αυστηρός αλλά και Πανάγαθος. Γεμάτος μακροθυμία και αγάπη. Το ίδιο είναι και οι τρεις. Τα άλλα δύο πρόσωπα έχουν ένα σεβασμό στον Πατέρα. Ο Υιός έγινε σαν κι εμάς κι έχουμε περισσότερο θάρρος και οικειότητα!
Η εδώ λειτουργία είναι ομοιότατη με την ουράνια, έλεγε ο άγιος Πορφύριος. Αύριο είναι Κυριακή!

Anna Kostak-mar

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου