Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

Ο Αρχιεπίσκοπος απαντά στον «Ο.Τ.»





σ.σ. Ε όχι και «όλα τα ιστολόγια». Εμείς εδώ από την 18η του Νοέμβρη μιλήσαμε για επιτυχία του Αρχιεπισκόπου να περάσει όλα τα θέματα στην «Ειδική Επιτροπή» της ΔΙΣ: Ιερώνυμος-Τσίπρας ποντάρουν στην στημένη διαδικασία..
***
Ενώ όλες οι εφημερίδες και τα ιστολόγια συνεχίζουν να ομιλούν για «βατερλώ» του Αρχιεπισκόπου και συμφωνία «φιάσκο» μετά την συνεδρίαση της Ιεραρχίας, ο «Ο.Τ.» ήτο ο μόνος που κυκλοφόρησε την Παρασκευή με άρθρο όπου προειδοποιεί ότι η ανάθεση της συγκρότησης της επιτροπής στην ΔΙΣ σημαίνει πολύ απλά ότι πέρασε η πρόταση του Αρχιεπισκόπου. Μάλιστα θα είναι πολύ εύκολο να σχεδιάσει την επιτροπή ο Μακαριώτατος και να την εγκρίνει η ΔΙΣ με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που ενέκρινε και την «ιστορική συμφωνία» με το ανακοινωθέν που εξέδωσε την επομένη της συναντήσεως Αρχιεπισκόπου – Πρωθυπουργού. Αν μάλιστα συνυπολογίσει κανείς ότι ο κ. Γαβρόγλου δήλωσε στην ΕΡΤ1 την Πέμπτη ότι εντός διμήνου θα υπάρξει προσχέδιο νόμου για τη «συμφωνία» αυτό σημαίνει ότι είναι όλα προαποφασισμένα.
Στην λογική επιχειρηματολογία του «Ο.Τ.» απάντησε εχθές ο Αρχιεπίσκοπος μετά τη συνάντησή του με τον κ. Γαβρόγλου, θέλοντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις ότι η Ιεραρχία θα έχει τον τελικό λόγο:
«Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε ότι «η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος μας έδωσε μια εντολή, να συνεχίσουμε το διάλογο. Να συγκροτήσουμε επιτροπή. Αυτή η Επιτροπή δεν θα είναι μια Επιτροπή επιφανειακή, θα αγκαλιάσει όλα τα προβλήματα προς όλες τις κατευθύνσεις. Στην επιτροπή θα συμμετάσχουν και ιερείς και τεχνοκράτες και αρχιερείς. Αυτό που θα καταλήξουμε δεν σημαίνει ότι είναι η δική μας τελική απόφαση, θα πάει στην Ιεραρχία και πάλι, και τα θέματα αυτά θα τα εξετάσουν και θα πάρουν την απόφαση. Είναι μεγάλο θέμα αυτό, νομίζω είναι ένα άνοιγμα για το μέλλον της Εκκλησίας, όχι μόνο στον χώρο αυτό αλλά γενικότερα, για αυτό θα πρέπει με περισσότερη προσοχή να ασχοληθούμε με το θέμα αυτό και όχι εξωτερικά. Το αποτέλεσμα αυτό θα είναι ένα αποτέλεσμα της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος που θα πάει προς την κυβέρνηση. Η κυβέρνηση με τον δικό της τρόπο και με τον τρόπο των συζητήσεων θα καταλήξουμε από κοινού αν θα προχωρήσουμε, αν θα το βελτιώσουμε πάλι, ή αν θα το απορρίψουμε».»
Προβλέπουμε ότι η Ιεραρχία δεν θα έχει τον τελικό λόγο αλλά θα βρεθεί προ τετελεσμένων όπως ακριβώς συνέβη και με το μάθημα των θρησκευτικών, διότι την συγκαλεί ο Αρχιεπίσκοπος μόνο για ενημέρωση (το επιβεβαίωσε και ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου στην ΕΡΤ1 σχετικά με την πρόσφατη συνεδρίαση) και όχι για να αποφασίζει όπως πρέπει διά μυστικής ψηφοφορίας.
Ορθόδοξος Τύπος
averoph

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου