Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

Η ΑΛΒΑΝΙΑ ΚΑΤΑΠΙΕΖΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ



Η στυγνή δολοφονία του Βορειοηπειρώτη Κωνσταντίνου Κατσίφα είναι ακόμα ένας κρίκος μιας μακράς αλυσίδας ανθελληνικών ενεργειών
Eνας Βορειοηπειρώτης συγγραφέας, ο Κωνσταντίνος Κυριακού, έχει περάσει χρόνια από τη ζωή του σε φυλακές και στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας στην Αλβανία, επειδή ήταν Ελληνας και φερόταν ελληνικά. Στα βιβλία του αποκαλύπτει τα βασανιστήρια που πέρασαν χιλιάδες Βορειοηπειρώτες στα αλβανικά κολαστήρια. Διαβάζουμε στο «Ελεύθερος Φυλακισμένος» (εκδόσεις Νέα Θέσις, σελ. 32-33): «Με πήγαν στο τμήμα, στα γραφεία των ανακρίσεων. Ηταν 6 Μαΐου του 1974. Ηχούν ακόμα στα αυτιά μου τα λόγια του εισαγγελέα Ζηβέρ Τσιάμη: “Με μεγάλη ικανοποίηση θα υπέγραφα το έγγραφο συλλήψεως για όλους τους Eλληνες της Αλβανίας, εσείς έχετε το νου σας στην Ελλάδα, αλλά όταν χαλάσει ο κόσμος θα σας πραγματοποιηθή το όνειρο”. Φεύγοντας από το γραφείο του ανακριτή είπε: “Να τους πάρης την ψυχή”. Με πήγαν στα γραφεία του προέδρου του τμήματος, ο οποίος με περιφρόνηση φώναξε: “Βρωμιάρη Ελληνα, κορόιδεψες το Κόμμα, τώρα τελείωσες, θα σαπίσεις στο κελί και θα πεθάνεις στις γαλαρίες, δεν θα ξαναδείς τον ήλιο με τα μάτια”. Ο ανακριτής με τη σειρά του γκρίνιασε, δείχνοντας τη φωτογραφία του δικτάτορα με το χέρι: “Τι να κάνω του συντρόφου, που έχει μεγάλη καρδιά... Αν είχα εξουσία, σε 24 ώρες θα εξόντωνα όλους τους Ελληνες της Αλβανίας”».
Στο βιβλίο «Προδοσία και Αυτοθυσία» (εκδόσεις Κόνιτσα, σελ. 43-44), ο Κυριακού γράφει: «Είναι γεγονός ότι η στάση των πολιτικών που κυβερνούν την πατρίδα, σε σχέση με το Βορειοηπειρωτικό, είναι αντεθνική και πιθανόν να αποκωδικοποιείται ως εξής: “Κακώς που εσείς οι Βορειοηπειρώτες παραμείνατε Ελληνες. Αντε να πάτε στο καλό. Αν κατά τη διακυβέρνηση της Αλβανίας από τον Χότζα γινόσασταν Αλβανοί, θα είχαμε έναν πονοκέφαλο λιγότερο”. […] Οποιος δεν θέλει να αποχωριστεί τη γενέτειρά του ας κάτσει εκεί, ας πράξει ό,τι αυτός νομίζει, ακόμα και να αλβανοποιηθεί, τόσο το καλύτερο για όλους. Στο μέλλον θα είναι και συνομιλητής μας! Δυστυχώς, σε αυτό το συμπέρασμα (σ.σ.: για τη στάση των πολιτικών της Ελλάδας) καταλήγει η πλειοψηφία του βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, αλλά και μεγάλη μερίδα των Ελλαδιτών. Η σημερινή Ελλάδα δεν είναι η Ελλάδα που έστειλε τους λεβέντες και ελευθέρωσαν τρεις φορές τη θυγατέρα της, τη Βόρειο Ηπειρο».
Παναγιώτης Λιάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου