Πέμπτη 16 Μαΐου 2024

Τσίρκο Τεράτων

Ως " Νεκρώσιμη ακολουθία της Ευρώπης" περιγράφει την εκφυλισμένη, φασιστική προπαγάνδα της Γιουροβίζιον η ανταποκρίτρια Μαρία Δεναξά




Γράφει η δημοσιογράφος, μεταξύ άλλων:
"Η διοργάνωση, που κάποτε ήταν φτηνιάρικη αλλά και διασκεδαστική, στις μέρες μας μοιάζει περισσότερο με ένα ετήσιο ραντεβού ατόμων μίας και μοναδικής κοινότητας, που επιχειρούν να περάσουν το μήνυμά τους, αλλά με τον πλέον αποκρουστικό τρόπο.
Ειδικά φέτος, η Eurovision έδωσε την εντύπωση μιας βιτρίνας εκφυλισμού και διαγωνισμού φρικιών, παρά σόου ταλέντων, που μέσα από κάποια λεπτά δημοσιότητας επιεικώς «έλαμψαν» μέσα από τη μετριότητά τους.
Tο βράδυ του Σαββάτου εκατομμύρια Ευρωπαίοι τηλεθεατές παρακολούθησαν στους δέκτες τους μια απροκάλυπτη επίδειξη της woke ιδεολογίας και επιδειξιομανίας, αν όχι τη νεκρώσιμη ακολουθία της Ευρώπης!
Εν συντομία, το όλο αποτέλεσμα ήταν ένα καλλιτεχνικό και ανθρώπινο ναυάγιο. Μια σχεδόν πλήρης εκτροπή, που θέτει σε κίνδυνο τις πραγματικές πολιτιστικές δημιουργίες και τους δημιουργούς, προς όφελος και πάλι μιας μικρής, αλλά πανίσχυρης, μειοψηφίας."

ΥΓ: Δεν θα προσθέσω κάτι, μόνο το γεγονός ότι θεωρώ το ακριβέστατο άρθρο της κυρίας Δεναξά ΠΟΛΥ επιεικές και ευγενικό. Το ενθαρρυντικό όμως είναι ότι η πραγματικότητα δεν μπορεί να κρυφτεί πλέον. Όταν τέτοια και ανάλογα κείμενα πληθαίνουν (ακόμη και στον μέσο, συστημικό Τύπο) τότε η αποκατάσταση της λογικής, του πολιτισμού, της ελευθερίας και των ανθρωπίνων αξιών, δεν φαντάζει και τόσο ανέφικτη.
Προσέξτε κάτι: τα αποσπάσματα που επαναδημοσιεύω καταλήγουν στη φράση "προς όφελος και πάλι μιας μικρής, αλλά πανίσχυρης, μειοψηφίας". Αυτό είναι το καλούπι, το μοτίβο και η ουσία ΚΑΘΕ ολοκληρωτισμού. Ο Ναζισμός, πχ, είναι ακριβώς "το όφελος μιας μικρής πανίσχυρης μειοψηφίας" εις βάρος της κοινωνίας των ανθρώπων.
Έχουμε χρέος να συντρίψουμε τον αποκτηνωμένο αυτό μηχανισμό με κάθε τρόπο και μέσο, αρνούμενοι την παραμικρή ανοχή και συμμετοχή σ' αυτό το αρρωστημένο, αντιανθρώπινο κάτεργο.
Τρελογιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου